
افغانها در اثر انفجارهای خونین در مدرسه مرده اند
[ad_1]
کابل: ده ها دختر جوان روز یکشنبه (9 ماه مه) در یک گورستان خالی در بالای تپه ای در کابل به خاک سپرده شدند ، یک روز پس از آنکه یک دبیرستان هدف خونین ترین حمله در بیش از یک سال در افغانستان بود.
یک سری بمب گذاری در جلوی مدرسه در دوره اوج خریدهای تعطیلات منجر به کشته شدن بیش از 50 نفر ، عمدتا دانش آموز دختر ، و بیش از 100 نفر در دشت برچی ، حومه غربی کابل که به طور عمده توسط خزران ساکن است ، زخمی شد.
دولت طالبان را مسئول این قتل عام دانست ، اما شورشیان مسئولیت را انكار كردند و بیانیه ای صادر كردند و گفتند كه ملت باید “از مراكز و م educationسسات آموزش مراقبت و مراقبت كند”.
این انفجارها روز شنبه در حالی رخ داد که ارتش آمریكا به رغم تلاشهای صلح ناموفق میان طالبان و دولت افغانستان برای پایان دادن به جنگ دهها ساله ، همچنان 2500 سرباز آخر خود را از این كشور خشونت طلب ادامه می دهد.
سخنگوی وزارت کشور ، تارک آرین به خبرنگاران گفت که یک اتومبیل بمبی روز شنبه در مقابل مدرسه دخترانه در سید الشهدا منفجر شد و هنگامی که دانش آموزان وحشت زده به آنجا هجوم آوردند ، دو دستگاه دیگر منفجر شد.
ساکنان پیش از عید فطر این هفته – که پایان ماه مبارک رمضان اسلامی است – هنگام وقوع انفجارها در حال خرید بودند.
بخوانید: تعداد کشته ها در اثر انفجارهای نزدیک مدرسه دخترانه افغانستان به 50 نفر افزایش می یابد
روز یکشنبه ، نزدیکان مردگان را در محلی در تپه ای معروف به گورستان شهدا ، که قربانیان حملات به جامعه خزر در آن نگهداری می شوند ، دفن کردند.
خزرها مسلمان شیعه هستند و از نظر اهل سنت افراطی بدعت گذاران هستند. مسلمانان سنی اکثریت جمعیت افغانستان را تشکیل می دهند.
“بدن هر یک از دیگر”
عکاس خبرگزاری فرانسه گفت: اجساد در تابوت های چوبی توسط عزاداران یکی یکی در قبرها پایین کشیده می شود ، هنوز در حالت شوک و ترس قرار دارند.
محمد تاکی ، یکی از ساکنان دشت برچی ، که دو دخترش بود دانش آموزان در مدرسه اما از حمله نجات یافتند.
“همه آنها دختر بودند. بدن آنها روی هم جمع شده بود.”
میرزا حسین ، دانش آموز منطقه ، گفت: هفته گذشته ، دانش آموزان مدارس به کمبود معلم و مواد آموزشی اعتراض کردند.
“اما آنچه که آنها دریافت کردند (در ازای آن) یک قتل عام بود.”
کتاب ها و کیف های مدرسه متعلق به قربانیان هنوز در محل حمله به صورت پراکنده افتاده بودند.
مقامات افغانستان ، از جمله اشرف غنی ، رئیس جمهور ، طالبان را مقصر دانسته اند.
غنی پس از این انفجارها در بیانیه ای گفت: “این گروه وحشی قدرت مقابله با نیروهای امنیتی را در میدان جنگ ندارد و در عوض به طور وحشیانه و وحشیانه مراكز عمومی و مدرسه دخترانه را هدف قرار می دهد.”
طالبان این مشارکت را انکار کرده و تأکید کرده اند که از ماه فوریه سال گذشته که با واشنگتن توافق نامه ای را امضا کردند و زمینه مذاکرات صلح و عقب نشینی سایر سربازان آمریکایی را فراهم کرد ، در کابل حمله نکرده اند.
اما این گروه روزانه با نیروهای افغان در استان خشن روبرو می شود ، حتی اگر ارتش آمریکا حضور خود را کاهش دهد.
یک رئیس طالبان به ما هشدار می دهد
طبق توافق سال گذشته طالبان ، قرار بود ایالات متحده تا اول ماه مه عقب نشینی کند ، اما واشنگتن این تاریخ را به 11 سپتامبر منتقل کرد ، اقدامی که خشم شورشیان را برانگیخت.
رهبر طالبان ، هیبت الله آهوندزادا در بیانیه ای که پیش از عید منتشر شد ، تأكید كرد كه هرگونه تاخیر در عقب نشینی نیروها “نقض” معامله است.
آهونجادا روز یکشنبه در پیامی هشدار داد: “اگر آمریکا نتواند دوباره به تعهدات خود عمل کند ، پس جهان باید شهادت دهد و آمریکا را مسئول همه عواقب خود قرار دهد.”
وی همچنین گفت که کشور باید “از مراکز و م educationalسسات آموزشی محافظت و مراقبت کند”.
آژانس سازمان ملل یونیسف حمله به مدرسه را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: “خشونت در مدارس و اطراف آن هرگز قابل قبول نیست … کودکان هرگز نباید مورد خشونت قرار بگیرند” ، و احزاب متخاصم در کشور برای حمایت از حقوق بشر فراخوانده شد.
ولسوالی دشت برچی به طور منظم هدف حملات شبه نظامیان اسلامگرای سنی است.
در ماه مه سال گذشته ، گروهی از افراد مسلح روزانه یک بیمارستان را در این منطقه بمباران کردند و منجر به کشته شدن 25 نفر ، از جمله 16 مادر نوزاد تازه متولد شده شد.
در 24 اکتبر ، یک بمب گذار انتحاری خود را در یک مرکز آموزشی در همان منطقه منفجر کرد و در حمله گروه “دولت اسلامی” 18 نفر را کشت.
[ad_2]