
ترس از اعدام در عراق پس از حمله دولت…
[ad_1]
بغداد: فعالان حقوق بشر می ترسند که عراق روزها بعد از یک حمله انتحاری مرگبار در بغداد ، چراغ سبز بسیاری از اعدامهای جهادگران محکوم به نشانه زور را نشان دهد.
یک مقام ریاست جمهوری عراق روز یکشنبه (24 ژانویه) به خبرگزاری فرانسه گفت که بیش از 340 دستور اعدام “برای تروریسم یا فعالیت جنایی” آماده انجام است.
این مقام که خواست نامش فاش نشود ، گفت: “ما برای موارد بیشتر به امضای قرارداد ادامه می دهیم.”
این دستورات پس از حملات دو جانبه انتحاری دولت اسلامی در روز پنجشنبه که منجر به کشته شدن حداقل 32 نفر در یک بازار شلوغ در فضای باز در بغداد شد ، برای خبرگزاری فرانسه آشکار شد.
این بمب گذاری ها یادآور تکان دهنده ای از تهدید دائمی جهادگران بود ، اگرچه دولت در اواخر سال 2017 پیروزی بر آنها را اعلام کرد.
این مقام مسئول ، به همراه منابع قضایی که توسط خبرگزاری فرانسه با آنها تماس گرفته است ، نمی توانند جزئیات بیشتری در مورد زمان اجرای اعدام یا اینکه در آنها خارجیانی محکوم شده اند که متعلق به دولت اسلامی هستند ، ارائه دهند.
قانون 2005 مجازات اعدام را برای هر کسی که به “تروریسم” محکوم شده است ، در نظر گرفته است ، که ممکن است عضویت در یک گروه افراطی را شامل شود ، حتی اگر آنها به دلیل اقدامات خاصی محکوم نشده باشند.
گروه های حقوق بشری هشدار داده اند که اعدام ها به دلایل سیاسی مورد استفاده قرار می گیرد.
بلکیس ویل ، محقق ارشد بحران و درگیری در دیده بان حقوق بشر ، گفت: “رهبران فقط برای اینكه به مردم نشان دهند كه … (این مسائل) را جدی می گیرند ، به گزارش های مربوط به اعدامهای گسترده متوسل می شوند.”
وی روز یکشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: “مجازات اعدام بیش از هر چیز به عنوان ابزاری سیاسی مورد استفاده قرار می گیرد.”
در اواسط سال 2018 ، حیدر العبادی ، نخست وزیر در حال خروج از کشور ، 13 اعدام را بر اساس قانون مبارزه با تروریسم اعلام کرد و برای اولین بار ، مقامات عکس های این دار آویزها را منتشر کردند.
این امر پس از آن رخ داد که دولت اسلامی هشت غیرنظامی را کشت.
بخوانید: بمب گذاری های انتحاری دوقلو ، بغداد را لرزاند ، دست کم 32 کشته
“استفاده عمیق”
به دنبال اعلام رسمی پیروزی بر دولت اسلامی ، دادگاه های عراق صدها نفر را به جرایمی که در هنگام دستگیری جهادگران در سال 2014 در حدود یک سوم کشور و بازداشت وحشیانه سه ساله آنها بر شهرها ، از جمله موصل مرتکب شد ، محکوم کردند.
اما فقط بخش كمی از احكام اجرا شده است ، زیرا این احكام باید توسط رئیس جمهور تأیید شود.
برهم صالح که از سال 2018 این سمت را بر عهده داشته است ، شناخته شده است که شخصاً مخالف مجازات اعدام است و در گذشته با امضای احکام اجرای احکام مخالف بوده است.
برخی از عراقی ها پس از حمله روز پنجشنبه ، به خواستگاری شدیدتر از صالح به شبکه های اجتماعی روی آورده و وی را به “عدم اجرای احکام” و به خطر افتادن در زندان متهم کرده اند.
براساس عفو بین الملل ، علی رغم نفوذ متوسط صالح ، عراق در سال 2019 پس از چین ، ایران و عربستان سعودی چهارمین تعداد اعدام در میان کشورهای جهان را انجام داد.
در همان سال ، عراق 100 اعدام را انجام داد ، از هر هفت مورد ، یک نفر در سراسر جهان.
منابع قضایی به خبرگزاری فرانسه گفتند که حداقل 30 اعدام در سال 2020 انجام شده است.
آنها شامل 21 مرد هستند که به جرم “تروریسم” محکوم شده و در ماه نوامبر در زندان بدنام ناصریه اعدام شدند.
این اقدام باعث محکومیت سازمان ملل شد ، که این خبر را “عمیقاً نگران کننده” توصیف کرد و از عراق خواست که هرگونه اعدام برنامه ریزی شده دیگر را به حالت تعلیق درآورد.
بخوانید: دولت اسلامی ادعا می کند که دوقلوها را در بغداد بمب گذاری کرده و 32 کشته ، 110 زخمی برجا گذاشته است
“گزینه های محدود”
گروه های مدافع حقوق بشر دادگستری عراق را به فساد مالی متهم کرده و محاکمه های سریع را بر اساس شواهد محرز انجام داده و از دفاع صحیح متهم از وی جلوگیری کرده اند.
آنها همچنین شرایط سخت در بازداشتگاه ها را محکوم کردند و گفتند که کسانی که به جرایم کوچک دستگیر می شوند اغلب در نزد جهادگران سخت گیر نگه داشته می شوند ، این امر رادیکال سازی را تسهیل می کند.
دولت عراق از ارائه اطلاعات در مورد مراکز بازداشت یا زندانیان ، از جمله تعداد زندانیان متهم به تروریسم ، امتناع کرده است ، اگرچه برخی از نظرسنجی ها می گویند 20،000 نفر به اتهام ارتباط با دولت اسلامی در بازداشت هستند.
میشل باشلت ، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل ، اواخر سال گذشته گفت که با توجه به چنین نقص هایی در سیستم حقوقی عراق ، استفاده از مجازات اعدام “می تواند خودسرانه توسط دولت” باشد.
علی بیاتی ، یکی از اعضای برجسته کمیسیون حقوق بشر عراق ، به خبرگزاری فرانسه گفت که این کشور “از توانایی های محدود” برخوردار است.
وی گفت: “مجازات اعدام بخشی از سیستم حقوقی عراق است – و ما مراکز توان بخشی واقعی نداریم.”
“ما در بازجویی ها و انجام جلسات و همچنین اجازه دادن به سازمان های حقوق بشری در ایفای نقش خود از ضمانت های واضح و شفافیت واقعی برخوردار نیستیم.”
[ad_2]