
ترکهای اویغوری از فروش در چین در ازای واکسن…
[ad_1]
آنکارا: عبدالله متصیدی ، اویغور در ترکیه ، ماه گذشته در حال آماده شدن برای خواب بود که صدای هیاهویی را شنید و سپس در را زد. “پلیس! در را باز کن!”
ده یا بیشتر افسران به داخل حمله کردند ، بسیاری از آنها سلاح و استتار نیروهای ضد تروریسم ترکیه را حمل می کردند. آنها پرسیدند که آیا مسی در هر جنبشی علیه چین نقش داشته و تهدید به اخراج وی و همسرش است. او را به یک مرکز اخراج منتقل کردند ، جایی که اکنون در مرکز یک جنجال سیاسی رو به رشد است.
قانون گذاران مخالف در ترکیه رهبران آنکارا را به فروش مخفیانه اویغورها به چین در ازای واکسن ویروس کرونا متهم کرده اند. ده ها میلیون ویال از واکسن های وعده داده شده چینی هنوز تحویل داده نشده است. در همین حال ، به گفته وکلای دادگستری ، طی ماههای اخیر ، پلیس ترکیه حدود 50 اویغور را در مراکز اخراج یورش برده و بازداشت کرده است که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
بخوانید: گزارش های مربوط به تجاوز منظم به مسلمانان در اردوگاه های چین ، ایالات متحده “به شدت نگران” است
اگرچه هنوز هیچ مدرک محکمی در مورد quid pro quo وجود ندارد ، این قانونگذاران و اویغورها از این که پکن از واکسن ها به عنوان اهرم فشار برای تصویب پیمان استرداد استفاده می کند ، هراس دارند. این پیمان سالها پیش امضا شد ، اما ناگهان در ماه دسامبر توسط چین تصویب شد و می تواند از اوایل همین ماه در برابر قانونگذاران ترکیه قرار گیرد.
اویغورها می گویند این لایحه ، پس از این قانون ، می تواند نهایت کابوس تهدیدآمیز زندگی را به همراه داشته باشد: تبعید به کشوری که برای جلوگیری از بازداشت گسترده به کشور فرار کردند. بیش از یک میلیون اویغور و دیگر اقلیت های مسلمان عمدتا در زندان ها و اردوگاه های بازداشت در چین ، که چین آن را اقدام ضد تروریسم می نامد ، جابجا شده اند ، اما ایالات متحده نسل کشی را اعلام کرده است.
ملیکه ، همسر متسیدی ، با ترس از مجازات مجازات ، از دادن نام خانوادگی خود گفت: “من از اخراج وحشت کردم.” “من نگران سلامت روان شوهرم هستم.”
سو when ظن در مورد این معامله هنگامی ظاهر شد که اولین عرضه واکسن های چینی در ماه دسامبر با هفته ها به تعویق افتاد. مسئولان مشکلات مجوز را مقصر دانستند.
اما هم اکنون ، یلدیریم کایا ، نماینده حزب مخالف اصلی ترکیه ، گفت که چین فقط یک سوم از 30 میلیون دوز وعده داده شده را تا پایان ژانویه تحویل داده است. ترکیه برای ایمن سازی جمعیت خود در برابر ویروس که حدود 2.5 میلیون نفر را آلوده و بیش از 26000 نفر را به کام مرگ کشانده است ، به واکسن چینی Sinovac اعتماد زیادی دارد.
“چنین تأخیری طبیعی نیست. ما برای این واکسن ها پرداخت کردیم. “آیا کاینا ترکیه را سیاه نمایی می کند؟”
کایا گفت که او رسماً از دولت ترکیه خواستار فشار از چین شده است ، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.
مقامات ترکیه و چین اصرار دارند که لایحه استرداد برای در نظر گرفتن اخراج اویغورها نیست. رسانه های دولتی چین چنین نگرانی هایی را “خرد کننده” خواندند و سخنگوی وزارت امور خارجه وانگ ونبین هرگونه ارتباط بین واکسن ها و پیمان نامه را انکار کرد.
وانگ روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت: “من فکر می کنم حدس و گمان شما بی اساس است.”
بخوانید: چین ادعای عمور در مورد نسل کشی پمپئو را به عنوان “دروغ های رسوا” رد کرد
در ماه دسامبر ، وزیر امور خارجه مولوت چاووش اوغلو گفت تاخیر در واکسن مربوط به مشکل اویغور نیست.
چاوش اوغلو گفت: “ما از اویغورها برای اهداف سیاسی استفاده نمی كنیم ، ما از حقوق بشر آنها دفاع می كنیم.”
اما در حالی که تعداد کمی از آنها تاکنون اخراج شده اند ، بازداشت های اخیر باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه تقریباً 50 هزار نفری اویغور ترکیه شده است. در هفته های اخیر ، سفیر ترکیه در پکن واکسن های چین را تحسین کرده و افزود که آنکارا “همکاری قضایی” با چین را بسیار مهم ارزیابی می کند – یک کد ، و بسیاری از اویغورها از سرکوب احتمالی ترس دارند.
در گذشته تعداد کمی از اویغورها برای آموزش با جنگنده ها به سوریه سفر می کردند. اما بیشتر اویغورها در ترکیه از جهادگران اجتناب می کنند و نگرانند که آنها به هدف اویغور صدمه بزنند.
وکلای نماینده اویغورهای بازداشت شده می گویند که در بیشتر موارد ، پلیس ترکیه هیچ مدرکی در مورد ارتباط با گروه های تروریستی ندارد. ایلیاس دوگان ، استاد حقوق آنکارا معتقد است که این بازداشت ها انگیزه سیاسی دارند.
دوگان که نماینده شش اویغور است که اکنون در مراکز اخراج از جمله Metseydi هستند ، گفت: “آنها هیچ مدرک مشخصی ندارند.” “آنها جدی نیستند.”
حتی اگر این لایحه تصویب شود ، با توجه به همدلی گسترده مردم با اویغورها در ترکیه ، دوگان شک دارد که اخراج گسترده صورت گیرد. اما او معتقد است که احتمال اخراج افراد به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
به دلیل روابط فرهنگی مشترک ، مدتهاست که ترکیه پناهگاهی امن برای اویغورها ، یک گروه ترک متولد شده در غرب چین ، سین کیانگ است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه بیش از یک دهه پیش رفتار چین با اویغورها را به عنوان “نسل کشی” محکوم کرد.
همه اینها با اقدام به کودتا در ترکیه در سال 2016 تغییر یافت ، که باعث پاکسازی گسترده و دور شدن اردوغان از دولت های غربی شد. چین در انتظار پر کردن شکاف ، وام دهی و سرمایه گذاری میلیاردی در ترکیه است.
بخوانید: توییتر حساب سفارت ایالات متحده را از طریق توییت سین کیانگ قفل می کند
نشانه های روابط اقتصادی قوی بسیار زیاد و کوچک است: یک صادرکننده با تجارت در چین به عنوان سفیر ترکیه در پکن منصوب شده است. در سواحل مدیترانه ترکیه یک کارخانه تولید زغال سنگ با بودجه 1.7 میلیارد دلاری توسط چین ساخته شده است. فرودگاه استانبول با راه اندازی پیشخوان های ورود به سیستم برای اسکان هزاران گردشگر از شانگهای و پکن ، اولین گواهینامه “فرودگاه چین دوستانه” جهان را دریافت کرد. و هنگامی که سخنان آتشین رئیس جمهور اردوغان خسته کننده و دیپلماتیک شده است ، رهبران چین را برای همکاری ستایش می کنند.
چین همچنین خواستار استرداد بسیاری دیگر از اویغورها از ترکیه شده است. در یک درخواست استرداد در سال 2016 منقضی شد ، اولین بار توسط Axios گزارش شد مقامات چینی که مستقل از آسوشیتدپرس به دست آمد ، خواستار استرداد یک فروشنده سابق تلفن همراه اویغور شدند و وی را به تبلیغ آنلاین گروه تروریستی داعش متهم کردند. فروشنده دستگیر شد ، اما سرانجام آزاد و تبرئه شد.
عبدورهیم پاراچ ، شاعر اویغوری در چند سال گذشته دو بار بازداشت شد ، گفت حتی بازداشت در ترکیه “هتل” است در مقایسه با شرایط “جهنمی” که سه سال در زندان چین در معرض آن بوده است. در نهایت پس از پاک کردن قاضی نام وی ، ایمیم آزاد شد. اما او از ترس اینکه لایحه استرداد مجوز تصویب شود و فشار آن را “غیر قابل تحمل” بخواند ، در خواب شبانه مشکل دارد.
وی گفت: “مرگ در چین در انتظار من است.”
ترس روز افزون در حال حاضر باعث هجوم اویغورهایی می شود که به آلمان ، هلند و دیگر کشورهای اروپایی نقل مکان می کنند. علی کوتاد ، که در سال 2016 از چین به ترکیه فرار کرد ، گفت: برخی چنان ناامید هستند که حتی به طور غیرقانونی دزدکی می شوند از مرز.
کوتاد گفت: “ترکیه خانه دوم ماست.” “ما واقعاً ترسیده ایم.”
[ad_2]