
حملات یمن برای تقویت تلاش های صلح متوقف شد:…
[ad_1]
ریاضا: ائتلاف تحت رهبری سعودی که با شورشیان حوثی وابسته به ایران در یمن مبارزه می کند روز پنجشنبه (10 ژوئن) گفت که برای هموار کردن راه حل صلح آمیز ، انجام حملات را در آنجا متوقف کرده است.
این بیانیه در حالی در حال افزایش است که تلاش های دیپلماتیک برای توافق آتش بس پس از بیش از شش سال درگیری ویرانگر افزایش یافته است.
همچنین گزارش داد که این ائتلاف روز پنجشنبه به یک لشکر زرهی حوثی در حوالی پایتخت صنعا ، صنعا حمله کرد.
خبرنگاران خبرگزاری فرانسه در شهر صدای انفجارهای شدیدی را شنیدند و دود را در آسمان مشاهده کردند.
اما ترکی مالکی سخنگوی ائتلاف به تلویزیون دولتی سعودی گفت: “در گذشته هیچ عملیات نظامی در نزدیکی صنعا یا شهرهای دیگر یمن انجام نشده است.”
وی افزود: تنش زدایی با هدف “آماده سازی مبانی سیاسی برای روند صلح در یمن” انجام شده است.
اندکی پس از اظهارات وی ، رسانه های دولتی یمن از کشته شدن دست کم هشت غیرنظامی و زخمی شدن 27 نفر دیگر در اعتصابات در شمال شهر ماریب خبر دادند.
شورشیان را مقصر این حمله می داند.
خبرگزاری دولتی صبا اعلام کرد هوتیس دو موشک بالستیک و دو هواپیمای بدون سرنشین را به سمت مسجدی در یک منطقه مسکونی شلیک کرد ، یک زندان زنان و آمبولانس ها پس از حمله اولیه به محل حادثه شتافتند.
وی افزود: قربانیان شامل پزشکان و زنان بودند.
دست کم 14 غیرنظامی روز شنبه در یک حمله مشابه در یک پمپ بنزین در شهر کشته شدند.
هوتوها یک ماه حمله را برای تصرف ماریب و میادین نفتی اطراف آن ، آخرین جیب مهم سرزمین های ایالتی در شمال ، آغاز کردند.
از دست دادن شهر توسط هوتوها ضربه جدی به دولت یمن مورد حمایت ائتلاف خواهد بود و آژانس های امدادی هشدار داده اند که این امر می تواند فاجعه ای انسانی به بار آورد.
در اوایل ماه جاری ، به گفته منابع شورشی ، مقامات عمان از صنعا بازدید کردند تا شورشیان را برای پذیرش آتش بس متقاعد کنند.
بدر آلبوسیدی وزیر امور خارجه عمان روز چهارشنبه برای گفتگو وارد پایتخت عربستان ، ریاض شد.
منابع محلی به خبرگزاری فرانسه گفتند ، مقامات حوثی به عنوان نشانه دیگری از پیشرفت در تلاش های صلح ، مرمت جاده های نزدیک فرودگاه صنعا را آغاز کرده اند و گفتند که این مرکز به زودی بازگشایی می شود.
ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی از زمان آغاز یک کارزار نظامی در سال 2015 برای حمایت از دولت شناخته شده بین المللی این کشور ، فضای هوایی یمن را کنترل کرده است.
حوثی ها بارها خواستار بازگشایی فرودگاه صنعا قبل از هر آتش بس شده اند.
تلاش ها برای تأمین صلح در یمن پس از آن است که عربستان سعودی و ایران رقیب منطقه ای مذاکرات خود را در ماه آوریل با اولین نشست خود از زمان قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران در سال 2016 آغاز کردند.
سازمان ملل متحد می گوید یمن با ادامه جنگ طولانی مدت خود ، با ده ها هزار کشته ، میلیون ها آواره و دو سوم جمعیت 30 میلیون نفری خود به کمک ، بدترین بحران انسانی را تجربه می کند.
[ad_2]