
رئیس حقوق سازمان ملل متحد به دنبال ادعای جنایات…
[ad_1]
ژنو: رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار تحقیق در دادگاه کیفری بین المللی در مورد درگیری جدایی طلبان تامیل در سریلانکا و مجازات افراد نظامی متهم به جنایات جنگی شده است.
میشل بشلت سریلانکا را به شکستن وعده های تأمین عدالت برای هزاران غیرنظامی کشته شده در آخرین مراحل 37 سال جنگ جدایی طلبانه که یک دهه پیش پایان یافت ، متهم کرد.
وی در گزارشی که پیش از انتشار رسمی آن دریافت شده بود ، گفت: “اقدامات مسئولیت پذیری داخلی و سازش بارها و بارها نتوانسته اند نتیجه کسب کنند ، باعث تعمیق مصونیت از مجازات و تشدید بی اعتمادی قربانیان به سیستم می شوند.”
بخوانید: سریلانکا یادبود کشته شدگان در جنگ توسط تامیل را ممنوع می کند
در این گزارش آمده است ، دولت رئیس جمهور گوتابایا راجاپاكسا برخی از دستاوردهای دولت های قبلی را در حمایت از حقوق بشر معكوس كرده است.
وی افزود ، نظارت بر فعالان حقوق و مخالفان افزایش یافته و جو خودسانسوری ایجاد شده است.
راجاپاكسا در انتخابات ریاست جمهوری سال 2019 بر اساس یك برنامه ملی گرایانه پیروز شد كه شامل وعده عدم آزار و اذیت نیروهای نظامی شورشیان تامیل می شود.
هنگامی که نیروهای دولتی چریک ها را در یک کارزار نظامی که در ماه مه سال 2009 به پایان رسید ، سرکوب کردند ، راجاپاکسا عالی ترین مقام دفاعی بود. برادرش ماهیندا در آن زمان رئیس جمهور بود و در حال حاضر نخست وزیر است.
رئیس جمهور Gotabaya Rajapaksa (سمت راست) عالی ترین مقام دفاعی بود که نیروهای دولتی چریک ها را در هم کوبیدند. برادرش ماهیندا (چپ) در آن زمان رئیس جمهور بود و در حال حاضر نخست وزیر است. (عکس: خبرگزاری فرانسه / لاکرووان واننایراچی)
گزارش های سازمان ملل نیروهای سریلانکا را به بمباران بیمارستان ها و بمباران هوایی بی رویه ، اعدام شورشیان تسلیم شده و ناپدید شدن هزاران اقلیت تامیلی متهم می کند.
حداقل 100000 نفر در طول جنگ کشته شدند و ادعا شد که در آخرین فشارها 40،000 غیرنظامی تامیل کشته شده اند.
رئیس جمهور ، سرهنگ بازنشسته ارتش ، سال گذشته تهدید کرد که در صورت تعقیب اتهامات علیه نیروهای خود ، از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد کناره گیری خواهد کرد.
سریلانکا به ICC نپیوسته است و بنابراین خارج از صلاحیت آن نیست. اما در حالی که کشور دیگری نمی تواند کشوری را ارسال کند که ICC را امضا نکرده باشد ، سازمان ملل می تواند.
در آخرین ارزیابی خود ، باچلت توصیه كرد كه دادگاه کیفری بین المللی پرونده سری لانكا را برای اولین بار مورد بررسی قرار دهد و گفت كه باید علیه جنایتكاران جنگ از جمله شورشیان تامیل اقدام شود.
وی گفت: “كشورهای عضو می توانند به طور فعال پیگیری و تعقیب جنایات بین المللی را كه توسط همه طرفین در سریلانكا در دادگاه های ملی خود انجام شده است ، پیگیری كنند.”
بخوانید: سریلانکا لایحه ای بحث برانگیز برای اختیارات بیشتر به رئیس جمهور ارائه می کند
این گزارش 17 صفحه ای همچنین خواستار تحریم های احتمالی هدفمند “از قبیل مسدود کردن دارایی و ممنوعیت سفر علیه مرتکبان معتبر متهم” برای نقض حقوق است.
باشلت از ارتقا General ژنرال شاوندرا سیلوا به عنوان رئیس ارتش و انتصاب ژنرال کمال گوناراتنه به عنوان وزیر دفاع ابراز نگرانی کرد.
گزارش های سازمان ملل متحد آنها را در ارتکاب جنایات جنگ دخیل می کند.
سیلوا که در اوج جنگ جدایی طلبان یک فرمانده میدانی بود ، اکنون در ایالات متحده با ممنوعیت سفر روبرو است.
سریلانکا با درخواستهای مکرر برای تحقیقات مستقل مخالفت کرده و برادران راجاپاکسا قبلاً هرگونه جنایت جنگی را انکار کرده اند.
پیش از شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ماه آینده ، رئیس جمهور راجاپاكسا هفته گذشته دست به چرخش زد و گفت سری لانكا برخی ادعاها را بررسی خواهد كرد.
وی به یک کمیسیون تحقیق شش ماهه برای بررسی تحقیقات قبلی در مورد اتهامات “نقض حقوق بشر ، نقض جدی قوانین بین المللی بشردوستانه” داد.
آژانس اجرای قانون سازمان ملل گفت که رئیس جمهور پس از بازگشت به قدرت تحقیقات قبلی پلیس را تضعیف کرده و ممکن است در تخریب شواهد نقش داشته باشد.
بشلت از كشورهای عضو خواست كه برای حفظ شواهد پرونده های اساسی مانند كشتن 17 كارگر بشردوستانه توسط او توسط مسسه خیریه فرانسوی و ترور لاسانجا ویكراومانژ در سال 2009 در اوت 2006 اقدام كنند.
رئیس حقوق سازمان ملل گفت که چندین افسر ارشد پلیس که در پرونده های برجسته نقش داشتند برای خفه کردن تحقیقات مجازات یا دستگیر شدند.
وی همچنین از رئیس جمهور راجاپاكسا به دلیل بخشش در آوریل 2000 یك افسر ارتش كه به جرم كشت هشت غیرنظامی تامیل ، از جمله چهار كودك ، محكوم و زندانی شد ، انتقاد كرد.
[ad_2]