
صخره بزرگ مانع اجتناب از لیست “در معرض خطر”…
[ad_1]
BRISBANE: استرالیا روز جمعه (23 ژوئیه) از وجود صخره بزرگ سد به عنوان میراث جهانی یونسکو ، علی رغم نگرانی در مورد آسیب رساندن به تغییرات اقلیمی اکوسیستم های مرجانی ، خودداری کرد.
در یک جلسه کمیته میراث جهانی به ریاست چین ، نمایندگان پس از تلاشهای مشترک لابی توسط کانبرا ، رأی دادند که صخره را به “در معرض خطر” پایین نیاورند.
سوزان لی ، وزیر محیط زیست استرالیا در بیانیه ای به این هیئت گفت: “آیا می توانم از نمایندگان محترم صمیمانه تشکر کنم که به تعهد استرالیا در حفاظت از صخره بزرگ سد معترف هستند”.
آژانس فرهنگی سازمان ملل متحد توصیه کرد که وضعیت صخره در ماه ژوئن به دلیل کاهش چشمگیر مرجان ها ، به دلیل تأثیر تغییرات آب و هوا و کیفیت پایین آب ، کاهش یابد.
استرالیا به دلیل ترس از بازدارندگی گردشگران ، به شدت مخالف قرار گرفتن در لیست “خطر” است.
بخوانید: یونسکو به استرالیا در مورد پیشنهاد ریف بزرگ سد اشاره می کند
تیم بدمن ، مدیر برنامه میراث جهانی آژانس ، می گوید که صخره “بدون شک” معیارهای لیست در معرض خطر را برآورده می کند.
وی گفت: “علیرغم تلاشهای زیادی که دولت طرف انجام داده است ، هم وضعیت فعلی ارزش جهانی استثنایی صخره بزرگ سد و هم چشم انداز بهبود آینده به طور قابل توجهی خراب شده است.”
اوایل این ماه لای به پاریس رفته بود تا شخصاً اعضای اعضای کمیته را لابی کند ، در حالی که استرالیا نیز سفیران اصلی را به یک صخره غواصی برد.
این تصمیم قبلاً از سال 2015 به تعویق افتاده است ، زمانی که استرالیا با موفقیت یک کار دیپلماتیک مشابه انجام داد و میلیاردها دلار برای حفاظت از صخره ها متعهد شد.
بخوانید: استرالیا کاهش سطح صخره بزرگ سد یونسکو را به چالش بکشد
اما این اکوسیستم به طول 2300 کیلومتر سه بار دچار حوادث سفید کننده عظیم مرجان شده است که ناشی از افزایش دمای اقیانوس ها به دلیل گرم شدن کره زمین است.
اگرچه دانشمندان دولتی می گویند مرجانها طی 12 ماه گذشته علائم بهبودی را نشان داده اند ، آنها اذعان می کنند که چشم انداز طولانی مدت صخره “بسیار ضعیف” است.
تخمین زده می شود که دو سوم صخره به نوعی آسیب دیده باشد.
در کنار مرجانهای سفیدکننده ، صخره همچنین در معرض آسیب سیکلونها و شیوع ستاره دریایی از خارهایی است که مرجانها را می خورند.
یونسکو استرالیا را به عدم موفقیت در دستیابی به اهداف اصلی کیفیت آب و مدیریت زمین متهم کرده است ، در حالی که این کشور را به دلیل تلاش های ضعیف آب و هوایی هدف قرار داده است.
کانبرا به دلیل خودداری از تعهد در برابر صفر انتشار گازهای گلخانه ای تا سال 2050 با انتقادات بین المللی روبرو می شود.
دولت محافظه کار گفته است که امیدوار است “در اسرع وقت” بدون آسیب رساندن به اقتصاد وابسته به سوخت فسیلی کشور به هدف برسد.
اما اعضای کمیته میراث جهانی – از جمله چین ، روسیه و عربستان سعودی – توافق کردند که استرالیا باید زمان بیشتری برای گزارش در مورد تلاش های خود برای حفاظت از صخره ها داشته باشد.
پس از انتقاد کانبرا از آژانس برای اتکا به گزارش های موجود برای ارائه توصیه های خود ، نمایندگان همچنین از یونسکو خواستند که برای بازرسی از صخره یک ماموریت مشاهده ارسال کند.
[ad_2]