نیروهای امنیتی گواتمالا در حال شکستن کاروان مهاجران مرتبط…
[ad_1]
WADO HONDO: نیروهای امنیتی گواتمالا روز دوشنبه (18 ژانویه) کاروانی متشکل از 4000 مهاجر هندوراسی را که قصد داشتند با یک هزار کیلومتر سفر از طریق آمریکای مرکزی با پای پیاده خود را به ایالات متحده برسانند ، شکستند ، شاهدان به AFP گفتند
پلیس با روشی منسجم به سمت گروه پیشروی کرد و با باتوم به سپرهای آنها صدای مهیبی زد و باعث پراکندگی مهاجران شد.
این گروه هنوز در خاک گواتمالا به سر می برد و بسیاری از آنها احتمالاً دوباره جمع می شدند تا تلاش خود را برای زندگی بهتر در شمال از سر بگیرند.
این کاروان که روز جمعه از هندوراس حرکت کرده بود ، روز شنبه در شهر وادو هوندو در جنوب شرقی گواتمالا ، در حدود 50 کیلومتری مرز ، بازداشت شد.
آنها صبر می کنند تا عبور کنند ، از درها می خوابند و یک جاده مهم را می بندند ، جایی که در نتیجه یک انبوه کامیون جمع شده است.
در حالی که مهاجران روز دوشنبه به سمت نیروهای امنیتی در حال حرکت عقب نشینی کردند ، چند نفر به سمت پلیس سنگ پرتاب کردند.
پلیس در حالی که تلاش می کرد گروه را به مرز هندوراس برگرداند و راه را برای کامیون ها باز کند با گاز اشک آور پاسخ داد.
زنان حامل کودکان خردسال از جمله افرادی بودند که از دست پلیس فرار می کردند.
خانمی به یک کانال گواتویز گفت ، پس از دویدن سریع نفس می کشد و گفت: “من با پسرم می روم ، جایی برای زندگی در هندوراس ندارم.”
زن دیگری با در دست داشتن یک دختر بچه ، گفت: “اگر پول داشتیم ، اینجا در شمال نبودیم. آنها مانند ما با سگ رفتار می کنند ، نباید اینطور باشد.”
روز یکشنبه ، این گروه با پلیس و سربازانی که گاز اشک آور و باتوم در دست داشتند ، تحت دستورهای سختگیرانه درگیر شدند تا هر کسی را بدون داشتن مدارک سفر یا آزمایش ویروس کرونا ویروس منفی ادامه دهند.
یک کارمند بهداشت گفت که چندین مهاجران در درگیری های روز یکشنبه زخمی شدند.
“من تحمل خواهم کرد”
مهاجران با ابراز ناامیدی برای فرار از فقر ، بیکاری ، خشونت های باند و مواد مخدر و پیامدهای دو طوفان ویرانگر ، تلاش کردند از گواتمالا و مکزیک عبور کرده و به ایالات متحده بروند.
آنها پس از سالها سخنان ضد مهاجرتی دونالد ترامپ ، به استقبال گرمتر و زندگی بهتر در آمریکا برای رئیس جمهور منتخب جو بایدن امیدوارند.
از روز جمعه حدود 9000 هندوراس را ترک کرده اند.
انتظار می رود 4000 نفر در کاروان اعزامی به شمال باقی بمانند ، از حدود 9000 نفر که جمعه گذشته در چند موج هندوراس را ترک کردند. (عکس: خبرگزاری فرانسه / یوهان اردونز)
مقامات مهاجرت گواتمالا روز دوشنبه گفتند که بیش از 1500 ، از جمله 208 کودک ، به هندوراس بازگشتند. حدود 800 نفر در شهر همسایه وادو هوندو باقی ماندند.
کسانی که مصمم به ماندن در این دوره بودند ، از جمله خانواده هایی که فرزندان خردسالی دارند ، یکشنبه شب دوم را در بیرون از خانه سپری کردند
آنها در جاده آسفالته یا روی چمنها می خوابیدند ، خوش شانس ها که در پتو پیچیده بودند ، ژاکت یا تی شرت آستین بلند ، در میان وسایل ناچیز خود بسته بودند.
در میان این گروه ، مارتا دل سید 40 ساله به خبرگزاری فرانسه گفت كه قصد بازگشت ندارد.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: “ما از سفر غمگین ، ویران ، گرسنه ، خسته هستیم ، اما من برای رسیدن به ایالات متحده همه چیز را تحمل خواهم کرد.”
“قوانین قانون”
این تلاش احتمالاً با شکست گواتمالا با شکست 5000 سرباز در این مسیر دشوار و واشنگتن در بیانیه رسمی هشدار می دهد که پناهجویان آینده نباید “وقت و پول شما را تلف کنند”.
رئیس مهاجرت گواتمالا ، گیلرمو دیاز روز شنبه با اشاره به خطر عفونت ویروس کرونا ، اصرار داشت که این گروه “قادر به عبور نیست”.
طبق گفته وزارت بهداشت کشور ، 21 مهاجر مورد آزمایش در این مسیر تاکنون مثبت بوده اند.
دولت مکزیک همچنین گفته است که “ورود غیرقانونی” را مجاز نمی داند و 500 مقام مهاجرت را در کشورهای مرزی و همچنین اتوبوس ها را برای بازگشت مهاجران به هندوراس مستقر کرده است.
مقامات مهاجرت گواتمالا گفتند که بیش از 1500 نفر از جمله 208 کودک به هندوراس بازگشته اند. (عکس: خبرگزاری فرانسه / یوهان اردونز)
روز دوشنبه ، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور ، رئیس جمهور مکزیک خواستار گفتگو شد تا از درگیری های بعدی جلوگیری شود.
وی به خبرنگاران گفت: “ما در حال ارائه پیشنهاداتی برای گفتگو با مهاجران هستیم … باید از آنها مراقبت شود تا با زور وارد هیچ كشوری نشوند.”
نگرانی برای مهاجران
کمیسیون بین آمریکایی حقوق بشر از بازداشت اجباری کاروان در وادو هوندو “ابراز نگرانی” کرده و از نیروهای امنیتی گواتمالا خواسته است تا با کمترین قدرت با اوضاع برخورد کنند.
اما گواتمالا آنچه را نقض حاكمیت ملی خوانده محكوم كرد و از هندوراس خواست “مهاجرت گسترده ساكنان خود را محدود كند”.
هندوراس ، به نوبه خود ، از نحوه برخورد شهروندان با همسایگان خود شکایت کرده است.
بیش از ده کاروان ، برخی با هزاران مهاجر ، از اکتبر 2018 هندوراس را ترک کرده اند ، اما همه آنها با هزاران مرزبان و نیروهای آمریکایی تحت فرماندهی ترامپ روبرو شده اند.
[ad_2]