
کرملین از پیشنهاد ایالات متحده برای گسترش پیمان هسته…
[ad_1]
مسکو: روسیه و ایالات متحده روز جمعه (22 ژانویه) پیش از انقضا-تاریخ انقضا exp آخرین توافق نامه کنترل تسلیحات بین رقبای سابق جنگ سرد ، به گسترش پیمان هسته ای نزدیک شدند.
معامله جدید استارت ، که در تاریخ 5 فوریه برگزار می شود ، به عنوان یک فرصت نادر برای مصالحه بین مسکو و واشنگتن تلقی می شود ، که روابط آنها به دلیل ادعاهای اخیر هک شدن فضای مجازی و دخالت در انتخابات بیشتر خراب شده است.
این توافق نامه واشنگتن و مسکو را به حداکثر 1550 کلاهک هسته ای مستقر شده محدود می کند ، حدود 30 درصد از حد تعیین شده در سال 2002 و 800 پرتابگر و بمب افکن ، که برای منفجر کردن چندین برابر جهان کافی است.
کرملین روز جمعه از پیشنهاد ایالات متحده برای تمدید پیمان تا پنج سال استقبال کرد ، اما هشدار داد که هرگونه تمدید به مشخصات آن بستگی دارد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: “ما فقط می توانیم از اراده سیاسی برای تمدید این سند استقبال کنیم” اما هشدار داد که “همه چیز به جزئیات این پیشنهاد بستگی دارد.”
سخنان سخنگوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور یک روز پس از آن اعلام شد که کاخ سفید گفت واشنگتن برای تمدید پنج سال تلاش خواهد کرد.
سخنگوی کاخ سفید ، جن پسکی گفت که تلاش ها برای یافتن توافق زمانی مناسب تر است که “روابط با روسیه به همان اندازه متناقض باشد.”
ناتو ، سازمان ملل متحد به ابتکار عمل هسته ای خوش آمدید
سخنان محتاطانه خوش بینانه ای که از مسکو و واشنگتن ناشی می شود ، در بحبوحه روابط متشنج است و مبارزات انتخاباتی بایدن قول می دهد موضع سختگیرانه تری نسبت به دولت قبلی کاخ سفید در مورد روسیه داشته باشد.
قانون گذاران آمریکایی سال گذشته پس از نتیجه گیری در مورد نفوذ گسترده هکرهای سایبری به نهادهای دولتی ، خواستار مجازات برای روسیه شدند.
آخرین اتهامات اضافه شده به یافته های اطلاعاتی آمریکا مبنی بر دخالت روسیه در انتخابات 2016 برای حمایت از سلف قبلی بایدن ، دونالد ترامپ ، از جمله با دستکاری در شبکه های اجتماعی.
علی رغم قول وی در مورد اتخاذ موضع سختگیرانه تر از ترامپ نسبت به پوتین ، دستیاران بایدن حمایت خود را از توافق با مسکو قبل از تحلیف وی ابراز داشته اند.
دبیرکل ناتو ، جنس استولتنبرگ از پیشنهاد بایدن استقبال کرد و گفت: “ما نباید در شرایطی قرار بگیریم که هیچ محدودیتی در کلاهک های هسته ای نداشته باشیم.
وی در بیانیه ای گفت: “من تمدید پیمان را به عنوان پایان هدف نمی بینم ، بلكه آن را آغازی برای تقویت بیشتر كنترل بین المللی بر سلاح های هسته ای می دانم.”
“بنابراین توافق نامه هایی که سلاح های بیشتری را شامل می شود و کشورهای بیشتری مانند چین را شامل می شود ، باید در آینده در دستور کار قرار گیرند.”
در نیویورک ، آنتونیو گوترش ، دبیرکل سازمان ملل نیز از ابتکار جدید استقبال کرد.
سخنگوی وی گفت: “دبیر كل دو كشور را تشویق می كند تا به سرعت كار كنند تا رویه لازم برای تمدید شروع جدید را قبل از پایان 5 فوریه به اتمام برسانند.”
فرانسه ، مانند روسیه و ایالات متحده ، عضو دائمی ناتو ، نیز از این خبر استقبال کرد ، اما افزود که تمدید پیمان باید فقط آغاز کار باشد.
وزارت خارجه فرانسه در بیانیه ای گفت: “چنین اقدامی” باید به سرعت با تعریف مجدد یک برنامه بلند پروازانه ، کنترل جهانی تسلیحات و ثبات استراتژیک دنبال شود.
در بیانیه افزود: “اروپاییانی که در درجه اول نگران هستند باید نقش فعالی داشته باشند.”
GORBACHEV کوتاه کردن سلاح های هسته ای را توصیه می کند
مذاکرات پیرامون توافق نامه کاهش سلاح های هسته ای سال گذشته به دلیل اصرار ترامپ مبنی بر تبدیل شدن چین به این پیمان نیز متوقف شد ، هرچند پکن که برنامه هسته ای آن به سرعت در حال رشد است ، نشان داد که در آن شرکت نخواهد کرد.
دولت ترامپ آمادگی خود را برای تمدید آن یک سال قبل از موعد مقرر ابراز کرده است ، اما گفتگوها متوقف شده است زیرا ایالات متحده خواستار موشکافی دقیق تری در مورد مسدود شدن روسیه کار هسته ای روسیه شده است.
پوتین خود به ترامپ 5 سال تمدید پیشنهاد کرده است ، حداکثر مجاز در قرارداد 2010 که توسط باراک اوباما و دیمیتری مدودف در پراگ امضا شد.
پسکوف روز جمعه تکرار کرد که در حالی که روسیه “مطمئناً از حفظ شروع جدید حمایت می کند” ، شرایط قبلی ایالات متحده برای تمدید “کاملاً مناسب ما نبود”.
در زمان تصدی ترامپ ، ایالات متحده از توافق های مهم بین المللی – توافق هسته ای با ایران و پیمان آسمان باز – و از توافق نامه کنترل تسلیحات مرکزی با روسیه – پیمان نیروهای هسته ای میان برد (INF) خارج شد.
میخائیل گورباچف ، رهبر سابق اتحاد جماهیر شوروی ، که در سال 1987 با واسطه پیمان INF با ریگان ، این ماه از روسیه و ایالات متحده خواست که شروع جدید را گسترش دهند و برای توافق بر سر کاهش بیشتر ذخایر هسته ای کشورها با یکدیگر همکاری کنند.
[ad_2]