کوزوو روابط بین اسرائیل را برقرار کرده و سفارت…
[ad_1]
اورشلیم: اسرائیل و کوزوو روابط دیپلماتیک خود را در روز دوشنبه (1 فوریه) برقرار کردند ، در حالی که سرزمین اکثریت مسلمان بر خلاف بقیه جهان اسلام ، بیت المقدس را به عنوان پایتخت کشور یهود به رسمیت می شناسد.
از ماه اوت ، اسرائیل روابط خود را با چهار کشور عربی در یک سری معاملات با واسطه دونالد ترامپ ، رئیس جمهور سابق آمریکا ، که در مجموع به عنوان توافق ابراهیمی شناخته می شود ، عادی کرده است.
اما اکثر کشورهای مسلمان تحت توافق نامه ها – امارات متحده عربی ، بحرین ، مراکش و سودان – همگی گفته اند که مأموریت های دیپلماتیک آنها در تل آویو خواهد بود ، در راستای اجماع جهانی علیه به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل تا زمان حل منازعات فلسطین.
کوزوو در قبال راه اندازی مأموریت خود در اورشلیم ، اسرائیل را به دلیل تلاش برای اعلام قانونی تر اعلامیه استقلال خود در سال 2008 از دشمن سابق خود ، صربستان ، به رسمیت شناخت.
روز دوشنبه ، مقامات به دلیل محدودیت های ویروس کرونا ، اعلامیه های مشترک را به طور جداگانه در قدس و پریشتینا امضا کردند.
گابی اشکنازی وزیر امور خارجه اسرائیل گفت این مراسم “برای اولین بار در تاریخ که روابط دیپلماتیک به دلیل بزرگنمایی برقرار می شود” مشخص شد.
وی افزود که “درخواست رسمی کوزوو برای افتتاح سفارت در اورشلیم” را تأیید کرده است.
“اوراق قرضه تاریخی”
نخست وزیر کوزوو آدالله هوتی گفت که این توافق به معنای تحکیم بیشتر پریشتینا در صحنه بین المللی و با دوستانش در خاورمیانه است.
ملیزا هارادیناج-استوبلا ، بهترین دیپلمات در این سرزمین ، از اسرائیل برای 117مین کشوری که استقلال خود را به رسمیت می شناسد و به بسیاری از کشورهای غربی می پیوندد ، تشکر کرد.
چین ، روسیه و پنج عضو اتحادیه اروپا کوزوو را به رسمیت نشناخته اند.
هارادیناژ-استوبلا گفت: “کوزوو مدت زیادی منتظر برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل بود.”
وی افزود: “ما یک فصل جدید در روابط تاریخی بین دو کشور خود ، که یک مسیر طولانی و چالش برانگیز برای وجود مردم و دولت شدن را شاهد بوده اند ، مشخص می کنیم.”
Haradinaj-Stubla همچنین از ترامپ ، که در دسامبر 2017 اعلام کرد واشنگتن سفارت خود را در اسرائیل از تل آویو به قدس منتقل می کند ، تشکر کرد ، که این تغییر سیاست ایالات متحده است که با موقعیت سایر قدرت های جهانی در تضاد است.
جان بایدن ، رئیس جمهور جانشین ترامپ ، گفت که وی قصد ندارد این حرکت جنجالی را که در ماه مه 2018 اتفاق افتاد ، لغو کند.
اما مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری بایدن نشان داده است که دولت وی به دنبال بازگشایی مأموریتی در بیت المقدس شرقی برای درگیری فلسطینیانی است که قسمت شرقی شهر را پایتخت کشور آینده خود می دانند.
“درد” صربستان
روز دوشنبه ، دولت بایدن توافق اسرائیل و پریستینا را به عنوان “یک روز تاریخی” که به نفع همه مناطق آسیب دیده است ، ستود.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه در توییتر خود نوشت: “وقتی شرکای ما متحد باشند ، ایالات متحده قویتر است.”
“روابط بین المللی عمیق تر به صلح و ثبات بیشتر در بالکان و خاورمیانه کمک می کند.”
در ماه سپتامبر ، ترامپ در یک اجلاس سران ابتدا برای توافق بین کوزوو و صربستان اعلام کرد که کوزوو و دولت یهود روابط دیپلماتیک برقرار می کنند.
مهمترین عناصر این نشست اعلامیه کوزوو مبنی بر به رسمیت شناختن اسرائیل بود و صربستان گفت که از نقش اصلی واشنگتن در انتقال سفارت خود در اسرائیل به اورشلیم پیروی خواهد کرد.
با این حال ، تاکنون صربستان به قول خود عمل نکرده است ، به گفته برخی مقامات این توافق نامه الزام آور نیست.
اشکنازی گفت اسرائیل مصمم است که برای “بالکان پایدار” تلاش کند.
اما مراسم روز دوشنبه می تواند عواقب دیپلماتیک داشته باشد.
این هفته ، دان اوریان ، رئیس بخش امور بالکان وزارت امور خارجه اسرائیل ، با خبرنگاران توجیهی کرد و گفت که به رسمیت شناختن کوزوو “درد” قابل توجهی برای صرب ها ایجاد می کند.
در یکی از حل نشده ترین اختلافات در اروپا ، صربستان از به رسمیت شناختن اعلامیه استقلال کوزوو خودداری کرد ، زیرا این استان در جنگ خونین 1998-1999 جدا شد ، که فقط با یک بمباران ناتو علیه سربازان صربستان به پایان رسید.
بیش از 13000 نفر در طول جنگ کشته شدند ، عمدتا آلبانیایی کوزوو ، که اکثریت را در استان صربستان سابق تشکیل می دهند.
این دو قهرمان بالکان به مدت یک دهه برای عادی سازی روابط در مذاکرات تحت هدایت اتحادیه اروپا بوده اند ، اما پیشرفت چندانی حاصل نشده است.
[ad_2]